Zaterdag 20 januari 2018 vond de derde ronde van het circuit Junioren, Jeugd, Senioren wedstrijd plaats in Beilen. Een wedstrijd waar de zwemmers zelf hun afstanden kunnen kiezen, wil je sprinten of toch een langere afstand zwemmen, dit is allemaal mogelijk. Acht zwemmers kwamen uit voor De Valken, een klein clubje, maar iedereen heeft zich goed laten horen en elkaar weer zoals van ouds aangemoedigd.

Zo werd er gesprint op de 50 vl en 50 vrij, met als resultaat mooie tijdsverbeteringen. Ook werd er door Arita Tolman de 400 wisselslag gezwommen, een lastige afstand, hoe verdeel je je energie? Maar ook dit is goed gegaan, iedereen heeft haar aangemoedigd om ze heeft een mooi resultaat neer te zetten. Arita, je mag tevreden zijn over deze race. Ook de 200 vrije slag was een afstand waar veel zwemmer zich voor hadden ingeschreven. Hier werden tijden verbeterd, en zelfs harder gezwommen dan de week ervoor. Denise en Arita mochten ook nog de finale zwemmen van de 50 vlinder, helaas werd Arita net 4e, maar Denise heeft een bronzen plak behaald. Gefeliciteerd!

Het was zoals ik al zei, een gezellige wedstrijd met een hele leuk sfeer. Veel leden en ouders kwamen kijken bij de wedstrijd. Leuk om te zien, dank voor jullie komst. We zijn ons nu weer aan het klaarstomen voor de competitiewedstrijd op 3 februari in Hoogeveen.